ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В ОАЕ відкрився центр боротьби з "Ісламською державою" у сфері цифрових комунікацій

Бойовики ІД використовують соцмережі для поширення відеороликів, звернень і пропаганди.

В ОАЕ відкрився центр боротьби з "Ісламською державою" у сфері цифрових комунікацій
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Влада ОАЕ і США заснували в Абу-Дабі Близькосхідний центр цифрових комунікацій, який зосередиться на протистоянні активності терористичного угруповання "Ісламська держава" в соцмережах.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

"Недавні трагічні події на Близькому Сході і за його межами ще раз продемонстрували суворий контраст між баченням майбутнього в "Ісламської держави" і в цивілізованих людей", - цитує агентство слова дипломатів, які взяли участь у відкритті центру.

Нещодавно адміністрація США закликала союзників в арабських країнах брати активнішу участь у боротьбі з "Ісламською державою" на медійному полі, зазначивши, що боротьба у сфері комунікацій - це ключовий момент у спільних зусиллях досягнення перемоги над "Ісламською державою".

"Ісламська держава" вже протягом тривалого часу використовує соцмережі для поширення відеороликів, звернень і пропаганди, нагадує агентство.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почало наступ у червні 2014 року і захопило значні ділянки території Сирії й Іраку. Із серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А із середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram