ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві обвалився фасад охопленої вогнем будівлі заводу ЗІЛ

До гасіння вогню залучено вертольоти Ка-32 і пожежні катери.

Фасад будівлі, що горіла на території колишнього заводу ЗІЛ у Москві, обвалився на площі 300 квадратних метрів.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в екстрених службах регіону. До гасіння вогню залучено вертольоти Ка-32 і пожежні катери.

Як повідомляють на сайті ГУ МНС у Москві, площа займання становить близько 2 тис. квадратних метрів. Пожежі присвоєно третій номер складності. Інформації про постраждалих немає. До гасіння вогню залучено 59 осіб і 21 одиницю техніки.

За даними РИА Новости, вогнем охоплено склад із шинами. Директор природоохоронних програм "Зеленого патруля" Роман Пукалов в інтерв'ю агентству заявив, що жителям прилеглих будинків слід зачинити вікна і не варто виходити на вулицю без марлевих пов'язок.

У свою чергу, ГУ МНС повідомляє, що пожежа не становить загрози життю і здоров'ю людей. У зв'язку з віддаленістю житлових будинків від місця події рятувальники не планують проводити евакуацію.

Тим часом джерело в екстрених службах зазначив, що вміст шкідливих речовин у повітрі в районі пожежі відповідає нормі. На місце події відправлено пересувну лабораторію Мосекомоніторингу.

За рішенням московської влади на території промислової зони ЗІЛ реалізують проект реорганізації. Крім житла, комерційних і соціальних об'єктів, там повинні з'явитися паркові зони, дороги, мости, а також станція метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram