ГоловнаСвіт
Спецтема

Греція відправила запит на третю програму допомоги від ЄС

Ципрас заявив, що готовий проводити реформи в обмін на надання допомоги Афінам.

Греція відправила запит на третю програму допомоги від ЄС
Ципрас
Фото: EPA/UPG

Єврогрупа отримала офіційний запит від Греції на третю програму допомоги в рамках Європейського стабілізаційного механізму (ЄСМ).

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-секретаря глави Єврогрупи Міхела Рейнса. Запит розглядатиме спеціальна робоча група найближчим часом.

На позачерговому саміті ЄС, що стартував у Брюсселі 7 липня і присвячений розв'язанню грецької кризи, раніше заявляли, що запит від Греції може надійти 8 липня. Уранці стало відомо, що скасовано зустріч міністрів фінансів країн єврозони з приводу пропозицій Греції.

У середу, 8 липня, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас виступив перед Європарламентом. У своїй промові він заявив, що готовий проводити реформи в обмін на надання допомоги Афінам. Він також зазначив, що конкретні пропозиції від Греції про зміни у фінансовій і бюджетній політиці надійдуть 9 липня.

Після виступу Ципрас зазнав критики з боку представників окремих правоцентристських партій, а також "зелених". При цьому соціал-демократичні фракції загалом підтримали його.

5 липня в Греції пройшов референдум. На голосування було поставлено питання про ухвалення в країні заходів жорсткої економії, на чому наполягали міжнародні кредитори Греції в особі МВФ, Європейського центробанку та Єврокомісії. 61,31% проголосували виступили проти цього плану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram