ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Туніс побудує на кордоні з Лівією стіну для захисту від "Ісламської держави"

Туніський прем'єр заявив, що охороняти кордон "буде дуже складно"

Туніс побудує на кордоні з Лівією стіну для захисту від "Ісламської держави"
Тунис, армия
Фото: EPA/UPG

У Тунісі почалося будівництво стіни на кордоні з Лівією, яка має завадити проникненню бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава" на територію країни.

Про це заявив прем'єр-міністр Тунісу Хабіб Ессід (Habib Essid), інформує Bloomberg.

За словами Ессід, довжина стіни перевищить 160 кілометрів, споруда буде готовою до кінця 2015 року. Він також зазначив, що охороняти кордон "буде дуже складно".

26 червня на пляжі біля п'ятизіркового готелю Imperial в околицях туніського курортного міста Сус стався теракт. Студент Сейфуддін Резгі, який проходив навчання у лівійському таборі бойовиків, відкрив вогонь по туристах. Жертвами теракту стали, за різними даними, від 38 до 40 осіб, серед них британці, бельгійці, німці та росіяни. Ще близько 40 людей отримали поранення. Нападника вбили на місці співробітники правоохоронних органів.

Відповідальність за подію узяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Нагадаємо, раніше, 18 березня в Тунісі переодягнені у військову форму терористи відкрили стрілянину у будівлі парламенту і захопили заручників у музеї Бардо. Під час нападу загинула 21 людина. Більшість жертв - іноземні туристи. У рамках операції співробітників правоохоронних органів двох бойовиків ліквідували. Згодом встановили, що вони також проходили навчання у лівійських таборах терористів. Відповідальність за напад також взяла на себе "Ісламська держава".

У Лівії після повалення і вбивства лідера країни Муаммара Каддафі у 2011 році триває криза. У результаті розбіжностей між різними угрупованнями в державі встановилося двовладдя. Така ситуація сприяє посиленню в цій країні радикальних ісламістів, котрі організували тренувальні табори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram