ГоловнаСвіт

Турецькі військові затримали майже 800 сирійських нелегалів

Анкара виступає за створення буферної зони на півночі Сирії

Турецькі військові затримали майже 800 сирійських нелегалів
Фото: www.trend.az

Турецькі військові 6 липня затримали 768 осіб, які намагалися незаконно проникнути із Сирії на територію Туреччини.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Крім того, в Туреччині 2 липня зупинили трьох ймовірних бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). Їх відправили у в'язницю в місті Шанлиурфа, розташованому на півдні країни.

Туреччина зміцнила південний кордон на тлі зіткнень між курдами і бойовиками ІД на півночі Сирії. За час конфлікту в цій країні, що триває з 2011 року, Туреччина прийняла майже два мільйони сирійських біженців.

Анкара виступає за створення буферної зони на півночі Сирії для припинення потоку біженців. Влада Туреччини стурбована можливістю створення незалежної курдської держави на цій території, що в свою чергу загрожує посиленням сепаратистських тенденцій у самій Туреччині, де проживають 14 млн курдів. За словами турецького прем'єра Ахмета Давутоглу, Анкара, хоч і не планує найближчим часом втручатися в Сирію, не залишить без відповіді загрози власній безпеці.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почало наступ в червні 2014 року і захопило значні ділянки території Сирії та Іраку. З серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А із середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram