ГоловнаСвіт

У ЄС задумалися про перегляд авіаційних правил через російські військові літаки

ВПС Росії створюють загрозу для пасажирських і цивільних літаків

У ЄС задумалися про перегляд авіаційних правил через російські військові літаки
Фото: er.ru

Уповноважена Єврокомісії Віолетта Булц висловилася за зміну правил польотів до ЄС через російські військові літаки, що літають із вимкненими транспондерами.

Про це повідомляє Postimees.

Булц, відповідаючи на запит депутата Європарламенту від Естонії Урмаса Паета, який естонський політик наводить у повідомленні для ЗМІ, заявила, що через вимкнені транспондери російські військові літаки залишаються невидимими і створюють загрозу для пасажирських і цивільних літаків.

Булц зазначила, що цю проблему вивчив Європейський департамент авіаційної безпеки (EASA), який представив Єврокомісії свої висновки та рекомендації. У них, зокрема, йдеться, що кількість польотів російських військових літаків з ризиком для цивільних повітряних суден за минулий рік значно зросла.

"Більшість таких випадків сталися в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем. Оскільки ризик великий, для його скорочення до прийнятного рівня необхідно застосувати заходи зі скорочення небезпеки. Слід за співпраці цивільних і військових... (авіаційних фахівців - ред.) виробити відповідні технічні рішення", - сказала уповноважена ЄК.

За словами Булц, Єврокомісія підтримує конкретні кроки Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), у тому числі розгляд циркулярного листа, який стосується співпраці цивільної та військової авіаційних областей.

Пает у своєму запиті зазначив, що в європейському повітряному просторі і насамперед у регіоні Балтійського моря почастішали польоти російських військових літаків, що не вмикають транспондери, залишаються невидимими для пасажирських і цивільних літаків і тому становлять для них загрозу.

"Всього лише кілька днів тому через це мусив змінити курс і літак Estonian Air. Необхідно терміново доповнити міжнародні правила польотів і ЄС має проявити тут ініціативу", вважає парламентар. Він підготував у Європарламенті відповідну письмову декларацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram