ГоловнаСвіт

Дональд Трамп назвав США звалищем для мексиканських злочинців

У США розгорнувся скандал довкола конкурсу краси "Міс Всесвіт", правами на який володіє Трамп.

Дональд Трамп назвав США звалищем для мексиканських злочинців
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США, мільярдер Дональд Трамп назвав Сполучені Штати "звалищем" для мексиканських злочинців.

Про це йдеться в новій заяві Трампа, повідомляє CBS News.

За словами Трампа, уряд Мексики змушує "найбільш небажаних персон" їхати у США. "У багатьох випадках це злочинці, наркоторгівці, ґвалтівники", - наголосив мільярдер.

Він також зазначив, що, на його думку, США перетворилися на "смітник для Мексики". "Сильне інфекційне захворювання просочується через наш кордон", - попередив політик.

Водночас Трамп зауважив, що з Мексики приїжджають і "чудові люди", для яких США підходять якнайкраще. Він також запевнив, що поважає Мексику і любить її народ.

16 червня, оголошуючи про намір балотуватися на посаду президента США у 2016 році, Трамп назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Його слова спричинили неоднозначну реакцію. Від участі в конкурсі краси "Міс Всесвіт", правами на який володіє Трамп, відмовилися Мексика і Панама.

Американський телеканал Univision, який мовить іспанською мовою, NBC і деякі мексиканські телекомпанії відмовилися транслювати конкурс "Міс Всесвіт". 30 червня Трамп подав позов проти Univision на $500 млн за порушення контракту про показ шоу.

Трамп посварився з Пекіном

Крім того, американський репер Флоу Райда викреслив своє ім'я зі списку запрошених на цей захід. Ведучі шоу Шеріл Берк і Томас Робертс також бойкотували його. Відмовилася від співпраці з Трампом і одна з найбільших мереж роздрібної торгівлі в США Macy's.

"Міс Всесвіт" - щорічний конкурс краси, в якому беруть участь переможниці національних відборів. З володаркою титулу укладають контракт строком на рік, протягом якого вона їздить світом з рекламними цілями.

Трамп купив права на проведення "Міс Всесвіту" 1996-го. Наступний конкурс відбудеться в січні 2016 року в Будапешті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram