ГоловнаСвіт

Мадуро високо оцінив дипломатичні контакти зі США

Обама дистанціювався від рішення оголосити Венесуелу загрозою американській безпеці.

Мадуро високо оцінив дипломатичні контакти зі США
Мадуро
Фото: anti-global.ru

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що створений навесні особливий канал дипломатичної зв'язку з владою США "працює дуже успішно" у справі поліпшення діалогу між двома державами.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Запорукою поліпшення комунікацій між урядами Мадуро назвав дії президента США Барака Обами, який дистанціювався від рішення оголосити Венесуелу загрозою американській безпеці. "Ми повинні визнати, що президент Обама вчинив хоробро", - заявив Мадуро, виступаючи в парламенті.

Про існування таємного дипломатичного каналу зв'язку між Білим домом і владою Венесуели агентству стало відомо минулого тижня. Тоді джерело агентства розповів, що сторони домовилися не обговорювати основну причину розбіжностей - придушення венесуельської опозиції - і зосередитися на співпраці з приводу зовнішньополітичних проблем у регіоні.

Відносини між Венесуелою і США загострилися в березні цього року, коли Обама підписав указ про санкції проти венесуельських чиновників, причетних до придушення масових протестів у 2014 році. У цьому самому документі Венесуелу названо "загрозою національній безпеці США", проте вже у квітні Обама заявив зворотне. Тоді ж президенти поспілкувалися на саміті в Панамі, після чого поновилися зустрічі чиновників двох країн.

У грудні минулого року адміністрація Барака Обами прийшла до угоди про нормалізацію відносин з Кубою. У квітні відбулася перша за п'ятдесят років зустріч лідерів двох держав, а в липні були відновлені дипломатичні відносини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram