ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ФСБ вилучило 100 кілограмів доларів депутата Держдуми, - ЗМІ

ФСБ вилучило 100 кілограмів доларів депутата Держдуми, - ЗМІ
Архив
Фото: Пресс-служба ГПСУ

Співробітники ФСБ вилучили в офісі петербурзького "Сіті Інвест Банку" 100 кілограмів доларів, які нібито належать депутату Держдуми Олексію Лисякову.

Про це повідомляє "Фонтанка.ру".

За інформацією видання, гроші вилучили після штурму будівлі. 2 липня співробітники Слідчого комітету Росії спільно з оперативниками ФСБ прибули до будинку номер 4 на Гагарінській вулиці, де розташований центральний офіс Сіті Інвест Банку. Силовики діяли в рамках кримінальної справи про шахрайство в особливо великому розмірі. У банку вони збиралися забрати документи.

Як повідомляє "Фонтанка.ру", керуючий відмовився впустити слідчих у касовий центр. Деякий час тривали переговори. Потім, ввечері того ж дня, співробітники спецназу ФСБ провели штурм банку, попередньо його знеструмивши. На місці було знайдено та вилучено кілька коробок з готівкою: сімома мільйонами доларів і кількома мільйонами рублів.

Згідно з виявленими документам, гроші належать депутату Держдуми від "Справедливої Росії" Олексію Лисякову, стверджує видання. Загальна вага доларів становив близько 100 кілограмів. Також виявлено велику суму в американській валюті, власника якої встановити не вдалося.

На заклеєних скотчем коробках, вилучених у банку, були ксерокопії депутатського посвідчення Лисякова, пише "Московский комсомолец".

Лисякова обрано депутатом Держдуми у 2011 році. Є членом комітету з питань сім'ї, жінок і дітей. Згідно з інформацією на сайті нижньої палати, за 2014 рік парламентар заробив близько 4 млн 100 тис. рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram