ГоловнаСвіт
Спецтема

У Греції відбулися зіткнення мітингувальників з поліцією

Протестувальники кидали каміння і розбивали вітрини розташованих на площі установ

В Афінах (Греція) сталися зіткнення супротивників жорстких заходів економії, які необхідні для подальшого зовнішнього фінансування країни, з поліцією. Мітингувальники закликають сказати "ні" на майбутньому референдумі.

Фото: EPA

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що поліція застосувала проти мітингувальників світлошумові гранати. У бійці брали участь декілька десятків осіб, в тому числі активісти, одягнені в чорне і в каски.

The New York Times повідомляє, що зіткнення сталися на площі Конституції, розташованої перед палацом грецького парламенту. Протестувальники кидали каміння і розбивали вітрини розташованих на площі установ.

Крім того, повідомляється, що греки, які мають намір на референдумі проголосувати "за", мітингували всього за 800 метрах.

У неділю, 5 липня, в Греції відбудеться референдум про необхідність введення заходів економії, на яких наполягають кредитори (Єврокомісія, Європейський центральний банк і МВФ). Вони пропонують план з восьми пунктів. Серед них - пенсійна реформа, боротьба з корупцією і перетворення податкової системи. Якщо греки проголосують проти цих пропозицій, країна вийде з єврозони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram