ГоловнаСвіт

МАГАТЕ повідомило про скорочення запасів урану в Ірані

За словами експертів, Іран продовжує порушувати деякі умови угоди про свою ядерну програму з міжнародними перемовниками.

МАГАТЕ повідомило про скорочення запасів урану в Ірані

Обсяг запасів низькозбагаченої уранової газової суміші в Ірані опустився нижче від рівня, передбаченого угодою Тегерана з приводу іранської ядерної програми з міжнародними перемовниками від 2013 року.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на дані інспекторів МАГАТЕ.

З доповіді про іранську ядерну програму випливає, що запаси газоподібного урану скоротилися до 7537 кілограмів, що нижче від домовленого рівня в 7650 кілограмів.

При цьому експерти американського Інституту науки і міжнародної безпеки пояснили агентству, що Тегеран усе ж порушив деякі умови угоди: лише 9% виготовленого низькозбагаченого урану перетворено у форму діоксиду урану, який ще складніше використовувати для розробки ядерної зброї.

"Шістка" міжнародних перемовників (Росія, США, Китай, Великобританія, Франція, Німеччина) у листопаді минулого року уклали попередню угоду з Іраном про тимчасове пом'якшення санкцій в обмін на згортання ядерної програми. З тих пір сторони досягли певних успіхів у розробці проекту остаточної угоди про зняття санкцій, проте поки що не йдеться про підписання документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram