ГоловнаСвіт
Спецтема

Єврогрупа відмовила останнім пропозиціям Греції

В ЄС почекають результатів референдуму, призначеного на 5 липня

Єврогрупа відмовила останнім пропозиціям Греції
Глава Еврогруппы Джероен Дейсселблум
Фото: EPA

Єврогрупа відмовила останнім пропозиції уряду Греції про продовження програми фінансової допомоги і чекатиме результатів референдуму.

Про це заявив президент Єврогрупи Джероєн Диссельблум за результатами термінової телефонної конференції міністрів фінансів зони євро, повідомляє Укрінформ.

"Головне рішення полягає в тому, що, беручи до уваги політичну ситуацію, той факт, що попередні пропозиції були відхилені, рішення про референдум було прийнято в суботу, а уряд Греції рекомендував голосувати "ні". Ми не бачимо підстав для подальших переговорів стосовно цього питання", - сказав він.

Диссельблум зазначив, що Єврогрупа чекатиме результатів референдуму, призначеного грецьким урядом на 5 липня, з питання прийняття умов міжнародних кредиторів Греції в обмін на системні реформи.

Нагадаємо, в ніч на 1 липня стало відомо, що уряд Греції не переказав Міжнародному валютному фонду черговий платіж у розмірі €1,5 млрд. У заяві МВФ говориться, що фактично це означає визнання дефолту Греції за борговими зобов'язаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram