ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На Синаї внаслідок атаки бойовиків єгипетської філії "Ісламської держави" вбито 30 осіб

Єгипетська влада заявляє про 22 убитих ісламістів

На Синаї внаслідок атаки бойовиків єгипетської філії "Ісламської держави" вбито 30 осіб
Архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 30 осіб вбито унаслідок нападу бойовиків на кілька єгипетських постів і поліцейський відділок у місті Шейх Зувейд у провінції Північний Синай.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Відповідальність за напад узяла на себе місцева філія "Ісламської держави", угруповання "Провінція Синай" (Sinai Province).

Представники єгипетської армії заявили, що загалом в атаці брали участь близько 70 нападників, і єгипетські солдати знищили три "Лендкрузери", оснащені зенітними установками.

За словами джерел агентства, бойовики замінували підходи до поліцейського відділку у Шейх Зувейді, щоб силовики не мали можливості покинути його межі.

За різними даними, кількість убитих становить від 20 до 30 осіб. Ще близько 40 людей отримали поранення.

За словами представників влади, вбито 22 нападників і 10 солдатів вбито або поранено.

Нагадаємо, 29 червня генпрокурор Єгипту загинув унаслідок замаху.

Єгипетська провінція Північний Синай розташована на північному сході країни. Її північну частину вздовж 220 кілометрів обмежує Середземне море. Провінція має стратегічно важливе значення - протягом всієї історії Єгипту вона була бастіоном для відбиття нападу зовнішніх ворогів зі сходу.

Активність бойовиків-ісламістів на Синайському півострові різко зросла після повалення режиму Хосні Мубарака в лютому 2011 року. За останні три роки іноземні туристи не раз ставали заручниками місцевих бойовиків. Крім того, ісламісти не раз підривали газопровід, що веде до Ізраїлю. Обстрілів з боку Синайського півострова кілька разів зазнавав також ізраїльський курорт Ейлат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram