ГоловнаСвіт

"Хезболла" заявила про зближення з Росією

Представник радикальної "Хезболли" заявив, що організація отримує російську зброю для війни в Сирії.

"Хезболла" заявила про зближення з Росією
Наим Кассем
Фото: EPA/UPG

Позиції Росії та ліванської радикальної шиїтської організації й партії "Хезболла" зблизилися.

Про це заявив один з лідерів шиїтського угруповання шейх Наїм Кассем в інтерв'ю "Комсомольской правде".

"Протягом останніх десять років позиція Росії почала збігатися з нашою. Росія почала відходити від осі США-Захід-Ізраїль", - сказав Кассем. Зокрема, зазначив він, Росія та "Хезболла" мають спільний погляд на сирійський конфлікт і на неприпустимість скидання президента Сирії Башара Асада.

Наїм Кассем вважає, що Росія і "Хезболла" могли б виступати єдиним фронтом на міжнародній арені, а також співпрацювати у сфері постачання озброєння й економіки. "Насправді зараз між нами є контакти в усіх напрямках", - зазначив шейх. При цьому він додав, що "Хезболла" отримує російську зброю для війни в Сирії.

Кассем назвав терористичним угруповання "Ісламська держава" (ІД) і звинуватив США в його підтримці з метою повалення Башара Асада. Шейх також нагадав, що "Хезболла" перебуває у стані війни з ІД.

Окрім того, Кассем висловив упевненість, що США намагаються "закріпити свою гегемонію за рахунок Росії": "США розміщують свої ракети навколо Росії. Раніше був конфлікт у Грузії 2008-го, який був спланований США й Ізраїлем. Потім українська криза, в якій роль американців очевидна. А сирійську кризу і Росія, і Америка використовують для зміцнення своїх позицій у регіоні. Росія прагне незалежної політики, а США - нав'язування своєї волі всьому світу. Навіть за рахунок знищення Росії".

Радикальна шиїтська "Хезболла" активно підтримує союзний їй режим Башара Асада. Сирійські повстанці, які виступають проти Асада, переважно є сунітами. Їх підтримують ліванські суніти і Туреччина.

"Хезболла" визнана терористичною організацією в Канаді, США, Ізраїлі та Єгипті, в країнах Перської затоки, а також частково в ЄС, Австралії та Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram