ГоловнаСвіт

Арабська коаліція випадково обстріляла Представництво ООН у Ємені

Пан Гі Мун засудив авіаудар і закликав до мирного вирішення єменського конфлікту.

Арабська коаліція випадково обстріляла Представництво ООН у Ємені
Архив
Фото: www.1news.az

Очолювана Саудівською Аравією коаліція проти шиїтських повстанців-хуситів помилково завдала повітряного удару по представництву Програми розвитку ООН (UNDP) в єменському місті Аден. Авіаударом будівлі заподіяно серйозної шкоди, поранено одного з охоронців.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на офіційного представника ООН Фархана Хака.

За словами Хака, генсек ООН Пан Гі Мун засудив авіаудар. Він, зокрема, заявив, що інцидент лише наголошує, що єдиний можливий шлях досягнення довгострокового миру в Ємені полягає у припиненні всіма сторонами конфлікту бойових дій і повернення до столу переговорів.

Арабська коаліція обстрілює позиції шиїтських повстанців-хуситів уже три місяці, відколи з Ємену вигнали президента Абд-Раббу Мансура Хаді, котрого скинули хусити. Зараз схід країни (зокрема й столиця Сана) перебуває під контролем шиїтів. Тривають бої між хуситами і силами, лояльними до Хаді, за південне портове місто Аден.

Програма розвитку ООН - виконавчий орган у рамках Генасамблеї ООН, створений 1965 року. UNDP допомагає країнам, що розвиваються, боротися з бідністю і забрудненням навколишнього середовища. Представництва цього органу ООН є більш ніж у 170 країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram