ГоловнаСвіт

Наступним членом НАТО стане Чорногорія, - ЗМІ

Кількість прихильників вступу до НАТО в країні вперше перевищила кількість противників

Наступним членом НАТО стане Чорногорія, - ЗМІ
Фото: http://forum.vesveter.ru

Наступним членом НАТО стане Чорногорія. Про це повідомляє газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерела в альянсі в понеділок, 29 червня.

Співрозмовники видання назвали цю країну ідеальним кандидатом.

Крім того, згідно з результатами останніх соцопитувань балканських агентств IPSOS - Strategic Marketing і Damar, які представив чорногорський прем'єр Міло Джуканович на всесвітньому форумі з безпеки GLOBSEC в Братиславі, кількість прихильників вступу в НАТО вперше перевищила кількість противників.

Згідно з даними одного з агентств, вступ до НАТО підтримали б 47% населення Чорногорії, проти - 43%. За інформацією іншого, вступ до альянсу схвалили 44% респондентів, проти - 40%. При цьому 64% і 66% учасників опитування вважають, що Чорногорія стане членом альянсу.

На підтримку вступу Чорногорії до НАТО висловився прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і представник Словаччини в НАТО Томаш Валашек. Газета зазначає, що на форумі "було дано чіткий сигнал", що саме ця країна буде наступним членом НАТО. Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг раніше говорив, що рішення щодо Чорногорії буде прийнято в грудні.

Як відомо, влада Чорногорії проголосила курс на вступ до НАТО в 2010 році. Пізніше країна домоглася Плану дій щодо членства в альянсі і статусу кандидата.

Нагадаємо, голова МЗС Румунії Богдан Ауреску раніше заявив, що на саміті НАТО у Варшаві в 2016 році Чорногорія, швидше за все, отримає запрошення до членства в альянсі, також варто очікувати певного рішення щодо Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram