ГоловнаСвіт

Малайзія підтримала створення трибуналу щодо "Боїнга"

Вину Росії може довести міжнародний суд під егідою ООН

Малайзія підтримала створення трибуналу щодо "Боїнга"

Уряд Малайзії підтримав ідею створення трибуналу під егідою ООН щодо катастрофи малайзійського "Боїнга", який було збито 17 липня 2014 року над територією Донецької області. Про це пише малайзійське агентство Bernama з посиланням на міністра транспорту країни Ліоу Тіонг Лая.

"Ми хочемо створення трибуналу, який би прискорив розслідування і сприяв би встановленню справедливості щодо жертв цієї авіакатастрофи", - заявив він у неділю.

Ідею трибуналу вперше запропонували Нідерланди. Її підтримали Україна, Австралія та Бельгія. Росія у свою чергу виступила проти. Заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов запропонував дочекатися закінчення розслідування і не приймати якихось поспішних резолюцій. Дипломат заявив, що створення трибуналу буде контрпродуктивним і несвоєчасним кроком.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито на сході України. На його борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули. 193 загиблих були громадянами Нідерландів, 43 - Малайзії, 27 - Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії, по 4 - Німеччини та Бельгії, 3 - Філіппін, по 1 - Канади та Нової Зеландії.

Міжнародні експерти довели, що літак було збито з російської зенітно-ракетної системи "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram