ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський ДТСААФ відкриє курси снайперів для школярів

Кремль узявся за мілітаризацію освітніх установ

Російський ДТСААФ відкриє курси снайперів для школярів
Фото: lifenews.ru

Російське Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту разом з Міноборони РФ з початку нового навчального року відкриє курси снайперів для школярів. Також дітей навчатимуть іншим військовим спеціальностям, таким як, наприклад, моряки, водолази, зв'язківці і льотчики.

Як повідомляє Lifenews, такі програми існували й раніше, але при міністрі оборони Анатолії Сердюкові (2007-2012) їх практично згорнули, і в ДТСААФ навчали тільки автомобілістів. Зараз наглядова рада ДТСААФ і Міноборони Росії прийняли рішення знову почати готувати військових фахівців.

"Ми готові зараз прийняти будь-яке замовлення Міністерства оборони за тими спеціальностями, які у нас є. Не тільки водіїв-автомобілістів, бо автомобілісти - накатана доріжка, а й за іншими спеціальностями - морським і стрілецьким. Ми підготуємося за будь-якою спеціальністю, якщо потрібно буде для збройних сил", - розповів голова ДТСААФ Москви Сергій Литвинов, чий підрозділ став експериментальним майданчиком для програми.

Готувати військових фахівців почнуть з початку навчального року. Кожен старшокласник може піти у військкомат і попросити виписати направлення для навчання в ДТСААФ Росії.

Нагадаємо, що Росія вже понад рік веде гібридну війну проти України, під час якої захопила Крим й частину Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram