ГоловнаСвіт

Верховний суд США дозволив одностатеві шлюби у всіх штатах

Уперше одностатеві шлюби було легалізовано в штаті Массачусетс 11 років тому

Верховний суд США дозволив одностатеві шлюби у всіх штатах
Фото: proza.ru

Верховний суд США офіційно легалізував одностатеві шлюби на території всіх штатів.

Про те повідомляє Bloomberg

На користь цього рішення висловилися п'ятеро членів Верховного суду, четверо проголосували проти. Таким чином, суд зняв заборону на одностатеві шлюби в 14 штатах.

"Таке рішення Верховного суду завершує найзначнішу трансформацію прав людини в США за останні півстоліття", - зазначає видання, порівнюючи його з постановою 1967 року, яка закріпила право на міжрасові шлюби.

Зазначимо, що першим штатом, що дозволив одружуватися людям однієї статі, 11 років тому став Массачусетс.

Як очікується, рішення Верховного суду може викликати протести у багатьох регіонах країни. Наприклад, у Північній Кароліні недавно було ухвалено закон, що дозволяє офіційним особам відмовитися від проведення церемонії вступу в шлюб, якщо йдеться про одностатеві пари. Разом з тим, результати опитування, проведеного Gallup, показують, що підтримка одностатевих союзів у США досягла рекордного рівня - у травні за їх легалізацію висловилися 60% опитаних порівняно з 27% в 1999 році.

Нагадаємо, наприкінці травня в Ірландії відбувся референдум, на якому прихильники легалізації одностатевих шлюбів здобули рішучу перемогу. Таким чином, Ірландія, цілком ймовірно, стане першою країною, що легалізувала одностатеві шлюби шляхом загального голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram