ГоловнаСвіт

Сміттєвоз розібрав частину барикад протестувальників у Єревані

Демонстранти постелили картон і вляглися на асфальт

Сміттєвоз розібрав частину барикад протестувальників у Єревані
Фото: news.am

На центральному проспекті Єревана триває сидяча акція протесту проти підвищення тарифів на електроенергію.

Про це повідомляють "Новини Вірменії".

На проспект приїхав сміттєвоз мерії і зібрав ящики і баки, з яких демонстранти робили барикади.

Кілька демонстрантів постелили картон і лягли прямо на асфальт. Люди, котрі прибувають, обережно їх обходять. На питання, чи не заважають їх комунальні незручності, один з демонстрантів, не встаючи, відповів: "А що нам зробиться? Ванна напохваті - ось учора вранці поліцейські "душ" нам забезпечили (застосували водомети проти демонстрантів - ред). Тож тримаємося".

Зауважимо, незважаючи на численні протести, 17 червня Комісія з регулювання суспільних послуг республіки затвердила підвищення тарифу на електроенергію на 6.93 драма, довівши його до 48.78 драма (близько $10,3 цента - ред.).

Нагадаємо, 22 червня кілька тисяч людей перекрили в столиці Вірменії Єревані проспект Баграмяна, де розташована резиденція президента країни. Протестувальники сіли на асфальт, щоб підтвердити мирний характер акції.

На світанку 23 червня поліція розігнала сидячий пікет. Силова операція почалася о 05:25 за місцевим часом. Під час розгону поліцейські застосовували спецзасоби, зокрема водомети. Увечері 23 червня демонстранти вирішили розпочати нову сидячу демонстрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram