ГоловнаСвіт

ПАРЄ залишила Росію без права голосу ще на півроку

Повноваження російської делегації обмежені, але не анульовані

ПАРЄ залишила Росію без права голосу ще на півроку
Фото: www.svobodanews.ru

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) продовжила до січня 2016 санкції щодо делегації Російської Федерації, які позбавляють її права голосу і обмежують її право на участь у засіданні статутних органів та у моніторинговій діяльності асамблеї.

За таке рішення проголосували 128 зі 152 делегатів, пише РБК-Україна.

Як наголошується в резюме до проекту резолюції, моніторинговий комітет ПАРЄ співчуває у зв'язку з явною відсутністю прогресу у виконанні Російською Федерацією вимог, висунутих Асамблеєю у січневій резолюції.

Разом з тим повноваження делегації вирішено не анулювати.

"Як сигнал про свою прихильність до відкритого і конструктивного діалогу з російською делегацією, Парламентська Асамблея, зберігаючи чинні нині санкції, повинна не анулювати цього разу вже затверджені повноваження російської делегації", - йдеться у проекті документа.

На ранкових дебатах представники делегації України нагадували, що всупереч вимогам минулої резолюції Асамблеї, Росія досі утримує у своїх в'язницях 11 українців, у тому числі делегата ПАРЄ Надію Савченко. Також підкреслювали необхідність відновлення контролю на кордоні, відведення зброї та виведення російських військ. Тільки після цього, зазначали представники української делегації, можна буде говорити про підготовку до виборів на Донбасі за українськими законами. Крім того, представники України знову порушили тему незаконної анексії Криму та порушень прав кримських татар на півострові. Нагадаємо, що російська делегація самоусунулася від офіційних заходів ПАРЄ у відповідь на позбавлення її права голосу.

ПАРЄ ввела санкції проти Росії у відповідь на анексію Криму і підтримку озброєних сепаратистів ЛНР і ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram