ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін: Іноземні фонди нишпорять по школах і "садять на гранти" російських дітей

"Просто зі школи абітурієнтів беруть, саджають на гранти і відвозять"

Путін: Іноземні фонди нишпорять по школах і "садять на гранти" російських дітей
Фото: ruvr.ru

Президент Росії Володимир Путін висловив стурбованість тим, що російські абітурієнти їдуть на навчання за кордон.

Про це він заявив на засіданні Ради з науки і освіти РФ, передає RT.

У зв'язку з цим, Путін закликав звернути увагу на діяльність іноземних фондів, які, за його словами, "саджають на гранти" талановитих російських дітей, надаючи їм можливість навчатися за кордоном.

"Так звані фонди іноземні по школах працюють. Просто нишпорять школами Російської Федерації багато років під виглядом підтримки талановитої молоді. Насправді, як пилососом висмоктують. Просто зі школи абітурієнтів беруть, саджають на гранти і відвозять", - заявив Путін.

Зазначимо, що це вже не перший випадок, коли російський президент скаржиться на міжнародні освітні програми. Наприкінці травня на форумі "Ділової Росії" він заявив, що талановитих російських абітурієнтів технічних спеціальностей вивозять на навчання за кордон, після чого ті не повертаються. "Сьогодні у нас, ви знаєте, через різні фонди талановитих дітей вивозять уже для навчання за кордоном. Видивляються абітурієнтів по вишах - цап! - підписують контракт, і туди. І вже мало хто повертається", - сказав тоді Путін.

Нагадаємо

, випускники шкіл анексованого Росією Криму і Севастополя здаватимуть Єдиний державний екзамен у 2016 році на загальних умовах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram