ГоловнаСвіт

У Росії запропонували заборонити ввезення квітів і шоколаду з ЄС

У Россільгоспнагляді думають над відповідними санкціями

У Росії запропонували заборонити ввезення квітів і шоколаду з ЄС

Розширення продовольчого ембарго на поставки квіткової продукції і шоколаду могло б допомогти російським виробникам, вважає заступник голови Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.

Про це він заявив Газете.Ru.

"Багато інших країн готові нам поставляти квіти, та й своя галузь у разі ембарго починає потихеньку відновлюватися. Також давно звучать заклики до того, щоб поставки з Латинської Америки йшли безпосередньо, а не через ті ж Нідерланди", - заявив російський чиновник.

Крім цього російські виробники, за його словами, пропонують заборонити ввезення і європейського шоколаду. "На полицях російських магазинів розміщуються елітні сорти шоколаду з Євросоюзу, наприклад, з Бельгії, Франції, Німеччини. І це саме той сегмент ринку, який наші виробники хотіли б зайняти. Адже у нас є можливості виробляти шоколад елітних сортів", - стверджує Алексєєнко.

При цьому він підкреслив, що єдиним органом, вирішальним питання розширення санкцій, залишається уряд РФ.

Нагадаємо, 19 червня Євросоюз офіційно затвердив рішення про продовження на рік санкцій, введених у зв'язку з анексією Криму. Серед обмежень є заборона на імпорт у ЄС продукції, що походить із Криму і Севастополя. Громадянам країн ЄС і компаніям, що базуються у ЄС, забороняється вкладати в економіку Криму, в тому числі купувати нерухомість і фінансувати кримські компанії. 22 червня Рада Європейського союзу офіційно продовжила санкції до 31 січня 2016 року.

Після цього прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив підготувати пропозиції про введення відповідних обмежувальних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram