ГоловнаСвіт

Бойовики "Ісламської держави" замінували стародавню Пальміру

Місто внесене до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Бойовики "Ісламської держави" замінували стародавню Пальміру
Фото: rbc.ua

Бойовики джихадистського угруповання "Ісламська держава" заклали піхотні міни та вибухівку навколо руїн стародавньої Пальміри.

Про це пише Бі-бі-сі з посиланням на сирійських правозахисників, які проводять моніторинг війни в Сирії.

За словами активістів, поки що незрозуміло, зроблено це, щоб зруйнувати пам'ятки історії й архітектури чи для того, щоб підрозділи сирійської армії не могли підійти до міста Тадмор, на території якого розташовані стародавні руїни.

Бойовики ІД захопили Пальміру, яку вважають однією з найважливіших історичних пам'яток Близького Сходу, в травні нинішнього року.

Директор базованої у Великобританії правозахисної організації "Сирійська обсерваторія прав людини" Рамі Абдель Рахман сказав журналістам, що останніми днями до позицій сирійських солдатів поблизу Пальміри підходить підкріплення, що дозволяє припустити ймовірність початку військової операції.

Згідно з текстом Біблії, Пальміру заснував цар Соломон в оазисі посеред пустелі між Дамаском і річкою Євфрат. Пізніше Пальміра стала важливим торговим центром на перетині торгових шляхів між Заходом і Сходом. Її внесли у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram