ГоловнаСвіт

НАТО обговорить секретний документ у відповідь на ядерні загрози Росії

Альянс вперше за довгі роки сприйняв всерйоз погрози Путіна

НАТО обговорить секретний документ у відповідь на ядерні загрози Росії
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

На зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, яка відбудеться наступного тижня, однією з тем для обговорення - вперше за багато років - стане ядерна стратегія Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецьку газету Welt am Sonntag.

Основою для обговорення стане якийсь секретний документ, підготовлений керівництвом альянсу.

"Ми дуже стурбовані ядерною стратегією Росії. Атомна зброя відіграє важливу роль у новій російській стратегії так званої гібридної війни", - цитує видання одного з натовських дипломатів. Як зазначається у статті, в альянсі мають намір проаналізувати, яким чином президент Володимир Путін може використовувати атомну зброю у новому протистоянні із західним світом, наскільки сильні ядерні можливості Москви і які дії на цьому тлі має зробити НАТО.

Виступаючи 16 червня на міжнародному військово-технічному форумі "Армія-2015", Володимир Путін, зокрема, оголосив що "цього року склад ядерних сил поповнять понад 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет, які будуть здатні долати будь-які, навіть найбільш технічно досконалі системи ПРО". У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звинуватив Росію у "брязкання ядерною зброєю". Він назвав риторику Москви "дестабілізуючою і небезпечною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram