ГоловнаСвіт

Путін: Україна і Росія приречені на спільне майбутнє

Президент РФ заявив, що саме Росія була ініціатором дезінтеграції Радянського Союзу

Путін: Україна і Росія приречені на спільне майбутнє
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія і Україна "приречені на спільне майбутнє".

Як інформує власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на Санкт-Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

"Незважаючи на всі складнощі сьогоднішнього дня я завжди вважав і досі вважаю, що росіяни і українці - це один народ, один етнос у всякому разі, зі своєю своєрідністю, зі своїми культурними особливостями, але зі спільною історією, культурою, спільними духовними коренями", - заявив Путін.

"Що б не відбувалося, зрештою Росія і Україна, так чи інакше, приречені на спільне майбутнє", - вважає він.

"Ми з самого початку виходили і виходимо з того, що Україна має право на власний вибір - і на цивілізаційний, і політичний, і економічний, на який завгодно", - заявив Путін.

При цьому він стверджує, що саме Росія була ініціатором дезінтеграції Радянського Союзу та надання суверенітету "всім цим країнам".

За його словами, відтоді нічого не змінилося, але РФ і Україну пов'язують ще конкретні речі сьогоднішнього дня - спільна інфраструктура, правила регулювання, а також можливість спілкуватися вільно однією мовою.

"Це нас стосується, це стосується наших інтересів. Ми завжди виходили з того, що завжди навіть спірні питання, і це природно, що у сусідів виникають суперечки, (вирішуються) шляхом переговорів, але якщо у цей переговорний процес включаються треті гравці, то ми вважаємо, що вони мусять враховувати і наші інтереси, а не просто ставити нас перед вибором", - заявив Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram