ГоловнаСвіт

У Бурятії через падіння з літака бойової машини другу добу горить ліс

Пожежу гасять 200 солдатів-строковиків.

У Бурятії через падіння з літака бойової машини другу добу горить ліс
архив

У Бурятії (Росія) під час навчань ВДВ через падіння БМД, який спускався з літака на парашуті, загорівся ліс.

За добу площа пожежі зросла уп'ятеро, повідомляє "Тайга инфо".

Під час військових навчань 18 червня в Бурятії не розкрилася парашутна система БМД-2. Після цього машина з бойовими припасами впала на землю.

БМД-2 - бойова гусенична плаваюча машина, яку використовують у повітряно-десантних військах для десантування парашутним або посадковим способом з військово-транспортних літаків.

При цьому джерело ТАСС розповіло, що БМД-2, при десантуванні якої не розкрився парашут, не могла стати причиною загоряння.

"У машині були 200 патронів до кулемета і 30 снарядів до 30-міліметрової гармати. І ті, й інші були в інертному стані і від удару вибухнути не могли. Вони й не вибухнули", - розповіло джерело.

Після падіння під Улан-Уде загорівся ліс площею 200 га. Зараз площа пожежі зросла до 700 га, повідомляє портал "Номер один", який веде онлайн-трансляцію з місця події. Разом зі співробітниками Рослісгоспу, МНС і Міноборони, пожежу гасять 200 солдатів-строковиків. На місці збираються запровадити режим НС.

17 червня в Прибайкаллі почалися масштабні навчання Східного військового округу. За інформацією прес-служби округу, в них беруть участь більш ніж 2 тис. військовослужбовців і близько 250 одиниць техніки Улан-Уденського і Іванівського десантно-штурмових з'єднань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram