ГоловнаСвіт

Підозрюваний у вбивстві 9 афроамериканців у церкві планував злочин півроку

Імовірний вбивця був прихильником расової сегрегації і казав, що "хоче розпочати громадянську війну"

Підозрюваний у вбивстві 9 афроамериканців у церкві планував злочин півроку
Диланн Руф
Фото: EPA/UPG

Ділан Руф (Dylann Roof), підозрюваний у розстрілі парафіян африканської методистської єпископальної церкви Іманнуїла у Чарлстоні (штат Південна Кароліна, США), планував злочин протягом півроку.

Про це повідомляє ABC з посиланням на приятеля імовірного злочинця Далтона Тайлера.

Руф, за словами Тайлера, був прихильником расової сегрегації і казав, що "хоче розпочати громадянську війну", а потім покінчити з собою. Він також повідомив, що батьки Руфа подарували йому пістолет, однак дозволили взяти його з собою тільки минулого тижня.

У свою чергу, New York Daily News повідомляє з посиланням на іншого приятеля Руфа Крістона Скрівена, що той розповів минулого тижня про плани влаштувати стрілянину у коледжі, проте ніхто не сприйняв ці слова серйозно.

За інформацією CBS, підозрюваний двічі затримувався. У січні 2015 року Руфа заарештували в одному з торгових центрів у Колумбії після того, як він почав поводитися дивно. Тоді Руфа запідозрили у вживанні наркотичного препарату "субоксон" і заборонили йому протягом року відвідувати цей торговий центр. Однак у квітні він знову повернувся у торговий центр, після чого заборону продовжили на два роки. При цьому однокласники молодика підтвердили, що він вживав важчі наркотики, ніж марихуана.

Поліція у США заарештувала 21-річного білого жителя Лексінгтона Ділана Руфа у Північній Кароліні 18 червня. Виявити імовірного злочинця поліції допомогли камери спостереження, що відобразили момент, коли молодик, схожий на Руфа, входив до церкви. Крім того, співробітники правоохоронних органів знайшли у соцмережах фотографію Руфа, яка може свідчити про його расистські переконання. На знімку він одягнений у куртку з прапорами ПАР часів апартеїду і невизнаної держави Родезії (з 1980 року стала Зімбабве), в якій правила біла меншість.

Слідчі вважають, що розстріл скоїли на ґрунті расової ненависті.

Увечері 17 червня молодик увійшов до будівлі церкви і відкрив вогонь. Унаслідок стрілянини загинули шість жінок і троє чоловіків, серед яких глава парафії Клемента Пікні. За словами свідка, стрілець сказав: "Я мушу це зробити. Ви гвалтуєте наших жінок і відбираєте нашу країну. І ви повинні померти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram