ГоловнаСвіт
Спецтема

Глава Єврогрупи розповів про готовність ЄС до виходу Греції з єврозони

Лідери країн єврозони проведуть екстрений саміт для того, щоб спробувати запобігти дефолту Греції

Глава Єврогрупи розповів про готовність ЄС до виходу Греції з єврозони
Йерун Дейсселблум
Фото: EPA/UPG

Глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум (дорадчого органу, до складу якого входять глави мінфінів країн, що використовують євро) заявив, що ЄС готовий до виходу Греції з єврозони.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Наше глибоке бажання - зберегти Грецію у єврозоні, але якщо це буде неможливо, ми готові до будь-яких подій", - сказав чиновник.

За даними агентства Рейтер, лідери 19 країн єврозони 22 червня проведуть екстрений саміт для того, щоб спробувати запобігти дефолту Греції, який настане, якщо Афіни до 30 червня не виплатять черговий транш Міжнародного валютного фонду. Крім того, Греція має домовитися з Європейським центральним банком і Єврокомісією про продовження програми фінансової підтримки, термін якої закінчується в жовтні 2015 року.

Крім того, як повідомляє Рейтер, у четвер в Афінах пройшов багатотисячний мітинг на підтримку збереження Греції у єврозоні. До мітингувальників приєдналися також деякі представники попереднього консервативного уряду Греції.

"Трійка" міжнародних кредиторів готова піти назустріч Греції, але за умови проведення економічних реформ. Вони передбачають введення режиму економії (урізання соціальних зобов'язань держави, зокрема, зменшення розміру пенсій) та підвищення податкового навантаження на населення. У Греції ці пропозиції викликають різку критику. Загалом Афіни мають виплатити борги на суму понад €300 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram