ГоловнаСвіт

У Франції заарештовано двох підозрюваних у причетності до атаки на Charlie Hebdo

Слідчі вийшли на одного з підозрюваних після того, як про нього згадав терорист, який напав на кошерний магазин у січні

У Франції заарештовано двох підозрюваних у причетності до атаки на Charlie Hebdo
Французская полиция (архив)
Фото: EPA/UPG

Французька поліція заарештувала двох осіб, підозрюваних у причетності до нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo і магазин кошерної їжі в Парижі в січні 2015 року.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на сайт французької газети Le Parisien.

За даними видання, на одного з підозрюваних слідчі вийшли після того, як про нього згадав терорист Амеді Кулібалі, який напав на магазин. Особу другого чоловіка встановили "протягом останніх кількох годин". Їхню роль у терактах поки що не встановлено.

Нагадаємо, 7 січня двоє озброєних чоловіків напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo, в якому друкували серед інших карикатури на пророка Мухаммеда. В результаті стрілянини, відкритої братами Саїдом і Шерифом Куаші, було вбито 12 чоловік. Через два дні після трагедії нападників було ліквідовано в ході спецоперації в містечку Даммартен-ан-Гоель. Крім того, 9 січня 32-річний Амеді Кулібалі захопив заручників у кошерному супермаркеті передмісті Парижа. Він встиг убити чотирьох з них до того, як учасники спецоперації ліквідували його самого. Згодом стало відомо, що Кулібалі та його знайома Хаят Бумеддьєн могли бути причетні до стрілянини по правоохоронцях у Монружі, в результаті якої загинула жінка-поліцейський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram