ГоловнаСвіт

Ходорковський закликав заморозити конфлікт Росії та України

Російський політик закликав США утриматися від надання зброї Україні

Ходорковський закликав заморозити конфлікт Росії та України
Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Конфлікт Росії та України не має швидкого вирішення і є частиною сфабрикованого конфлікту з Заходом, мета якого полягає в тому, щоб відвернути росіян від корупції та некомпетентності влади.

Про це заявив під час виступу в Атлантичній раді США російський опозиціонер Михайло Ходорковський, передає "Радіо Свобода".

За його словами, жодне реальне зближення Заходу з Росією неможливо, поки Володимир Путін залишається у владі.

Ходорковський вважає, що конфлікт Росії з Україною, який включає анексію Криму і підтримку Москвою бойовиків на сході України, може тривати так довго, як триває поділ Північної і Південної Кореї.

"Заморожування конфлікту є єдиним адекватним рішенням", - заявив він.

Російський політик також закликав США утриматися від надання зброї Україні, оскільки, на його думку, більшість росіян вже вірять, що учасниками конфлікту є Росія і США.

"Ситуація розвиватиметься в цьому ж напрямку, якщо почнуться поставки зброї Україні", - сказав Ходорковський.

Протягом 2014 року країни Заходу погодили рішення про введення санкцій щодо Росії - спершу через анексію Криму, а потім - через роль Москви у конфлікті на Донбасі.

Деякі західні політики вважають ці санкції недостатніми і закликають надати Україні оборонні озброєння. Такої позиції, зокрема, дотримуються обидві палати Конгресу США. Президент США Барак Обама досі не ухвалив жодного рішення з цього приводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram