ГоловнаСвіт

ООН вирішила боротися із "ксенофобською" імміграційною політикою Угорщини

Управління ООН у справах біженців має намір поширювати в Угорщині агітацію, що розповідає про успішні іммігрантські історії

ООН вирішила боротися із "ксенофобською" імміграційною політикою Угорщини
Фото: tqn.com

ООН вирішила відповісти на імміграційну політику Будапешта, яку міжнародні чиновники охарактеризували як "ксенофобську".

Про це повідомляє euronews.

За останній тиждень влада Угорщини встановила по всій країні близько тисячі білбордів, що закликають іммігрантів поважати закони і не забирати робочі місця угорців. Появі цієї наочної агітації передувало розсилання за домашніми адресами громадян опитувальника, складеного за ініціативою уряду, де проблема імміграції погоджувалася із проблемою тероризму.

"Як правило ксенофобські настрої популяризуються у країнах Європи маргінальними правими партіями, периферійними політичними групами. Але в Угорщині ми бачимо ситуацію, коли ксенофобію пропагує уряд. Обнадіює, однак, реакція суспільства, яке виступає проти такого підходу і хоче підтримати біженців", - заявила Кітті МакКінсі, прес-секретар Верховного комісара ООН у справах біженців.

Згідно з останніми соцопитуваннями, лише 9% громадян Угорщини підтримують ідею допомоги біженцям з інших країн. Найнегативніше угорці налаштовані до арабів (їх не хочуть бачити у своїй країні 94% опитаних), а також - до циган, китайців, африканців і румунів.

"Уже близько п'ятдесяти тисяч осіб перетнули угорський, а значить і європейський кордон, нелегально. Ми розуміємо ставлення ООН до питань імміграції, і, звичайно, завжди можна знайти якісь позитивні приклади. Але загальна статистика у сформованих обставинах малює зовсім іншу картину", - заявив Золтан Ковач, прес-секретар уряду Угорщини.

Структури ООН, тим часом, заявили про намір поширювати наочну агітацію, що розповідає про успішні іммігрантські історії, а також пародіює урядові білборди, - наприклад, на одному з плакатів буде заклик до прем'єра Орбана, щоб він сам поважав закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram