ГоловнаСвіт

КНДР потерпає від найсильнішої за 100 років посухи

Північній Кореї загрожує продовольча криза

КНДР потерпає від найсильнішої за 100 років посухи
Засуха
Фото: EPA/UPG

Територія КНДР потерпає від найсильнішої за останні 100 років посухи.

Про це повідомляє Рейтер з посиланням на північнокорейське агентство ЦТАК.

"Найгірша за останні 100 років посуха триває в КНДР і завдає сильного збитку", - зазначає агентство.

У повідомленні наголошено, що "вода в резервуарах на найнижчому рівні, річки та струмки пересихають".

Минулого тижня в південнокорейському міністерстві у справах об'єднання попередили, що, за оцінкою Сеула, якщо посуха триватиме до початку липня, то врожай у КНДР може знизитися на 20% порівняно з торішніми показниками.

Сільськогосподарське виробництво Північної Кореї періодично потерпає від посухи і повеней влітку, незважаючи на те, що держава навчилася мінімізувати збиток, оновивши методи ведення сільського господарства та перейшовши за останні роки з рису на інші культури.

Голод у КНДР, який разом з економічною кризою у країні відомий під евфемістичною назвою "Важкий похід", тривав з 1995-го по 1999 рік і забрав, за різними оцінками, від 10 тис. до 3 млн життів. За оцінками експертів, голод спричинило різке скорочення міжнародних поставок, неефективна політика північнокорейського керівництва, низькі врожаї у країні, а також погодні умови (повені, посухи). Уряд Північної Кореї визнає факт голоду і економічних труднощів у країні і стверджує, що вони зумовлені економічними санкціями проти КНДР. Водночас за останні роки обсяг гуманітарної допомоги КНДР значно скоротився, оскільки північнокорейська влада обмежує доступ гуманітарних працівників у країну, а також перешкоджає моніторингу розподілу цієї допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram