ГоловнаСвіт

У ВТБ повідомили про санкції Китаю проти російських банків

Перший заступник голови ВТБ вважає, що азійські інвестори бачать потенціал у РФ.

У ВТБ повідомили про санкції Китаю проти російських банків

Велика частина китайських банків відмовляється проводити операції з російськими кредитними організаціями.

Відповідну інформацію містить стаття першого заступника голови ВТБ Юрія Соловйова, опублікована в журналі Finance Asia.

Фінансові структури КНР також значно скоротили свою участь в обслуговуванні торгівлі між країнами. "Наші відносини (Росії і Китаю - ред.) не обходяться без труднощів. Головна проблема, що стримує розвиток співпраці, - суперечлива позиція КНР до банків Росії. Вона проявилася після введення санкцій Сполученими Штатами та ЄС", - зазначає Соловйов.

Водночас банкір пише, що азійські інвестори бачать потенціал у РФ. За даними Міністерства комерції Китаю, прямі нефінансові інвестиції в Росію 2014 року зросли на 250%, до $8 млрд. Також зафіксовано сплеск інтересу з боку китайських клієнтів до російського ринку злиття і поглинання.

У грудні 2014 року голова Сбербанка Герман Греф говорив, що Росія зіткнулася з проблемою залучення коштів не лише із західних фінансових ринків, а й зі східних. "Теза, що ми не дочекалися західних грошей, дуже погана. Колеги, ви не дочекаєтеся і східних грошей. Не треба чекати. За грошима сьогодні колосальна конкуренція", - заявив він тоді.

Зараз російський банківський сектор перебуває під санкціями США та ЄС. Кредитні організації не можуть залучати кошти на американському та європейському фінансових ринках. У санкційних списках опинилися Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Внешэкономбанк, Россельхозбанк, а також Банк Москвы.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram