ГоловнаСвіт

Екс-президента Єгипту Мурсі засудили до довічного терміну за шпигунство

Єгипетському суду ще доведеться вирішити, чи виконати смертний вирок Мурсі.

Екс-президента Єгипту Мурсі засудили до довічного терміну за шпигунство
Мохаммед Мурси
Фото: EPA/UPG

Екс-президента Єгипту Мохаммеда Мурсі засудили до довічного терміну за шпигунство на користь палестинського руху ХАМАС, ліванської "Хезболли" та Ірану.

Про це повідомляє

Az-Jazeera

Телекомпанія зазначає, що єгипетському суду все ще доведеться вирішити, чи виконати смертний вирок, який винесли Мурсі у справі про масову втечу з в'язниці лідерів ісламістського руху "Брати-мусульмани" 2011 року.

Раніше лідера "Братів-мусульман" Мухаммеда Баді також засудили до 25 років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві. Усього суд виніс 17 довічних вироків.

Мохаммеда Мурсі відсторонили від влади під час військового перевороту в липні 2013 року. Він провів на цій посаді трохи більше ніж рік. Відставці Мурсі передували багатотисячні протести єгиптян проти його політики ісламізації політичного і громадського життя країни.

Після перевороту проти  Мурсі порушили кілька кримінальних справ. Колишнього президента звинувачували в підбурюванні до вбивства, держзраді, передачі Катару секретних документів, співпраці з "Хезболлою" і рухом ХАМАС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram