ГоловнаСвіт

Азербайджан відмовився визнавати дипломи, видані в Криму

Азербайджанська влада порадила студентові, який отримав диплом російського зразка, отримати український диплом

Азербайджан відмовився визнавати дипломи, видані в Криму
Азербайджан
Фото: newsfiber.com

Студентові з Азербайджану, який в 2014 році закінчив ТНУ ім. В. І. Вернадського в Криму і отримав диплом російського зразка, відмовили на батьківщині в легалізації документа.

Про це Сулейман Хусейнзаде написав у соціальній мережі "ВКонтакте", передає "Крым.Реалии".

"Минулого року отримав диплом КФУ російського зразка, приїхав на батьківщину, в Азербайджан, і тут мені відмовили в легалізації диплома, обгрунтувавши це тим, що Азербайджан, як і безліч інших країн, не визнає Республіку Крим як суб'єкт Російської Федерації", - пише Хусейнзаде.

Азербайджанська влада порадила юнакові отримати український диплом, який можна буде легалізувати.

Раніше "Крым.Реалии" повідомляв, що кожен п'ятий кримський студент вирішив покинути півострів і отримати повноцінний український диплом. Загалом з Криму до вузів на материкову Україну перевелися майже вісім тисяч студентів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий "референдум під дулами", за результатами якого Крим був анексований Росією. За роль Москви в дестабілізації ситуації в Україні Захід ввів низку санкцій проти Росії, які разом з падінням цін на нафту стали причинами різкої девальвації російського рубля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram