ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Поліція зірвала фотовиставку на підтримку ЛГБТ-підлітків у Москві

Московська влада кілька разів зірвала проведення фотовиставки у двох приватних галереях у Москві, погрожуючи організаторам проблемами із законом

Поліція зірвала фотовиставку на підтримку ЛГБТ-підлітків у Москві
Архив
Фото: www.delfi.ua

Поліцейські зняли всі фотографії виставки "Будь собою", які було закріплено на стендах на Гоголівському бульварі в Москві.

Про це у своєму "Твіттері" повідомляє фотограф Денис Стяжкін. Виставку було присвячено проблемам ЛГБТ-підлітків.

Пізніше Стяжкін написав, що його доставили в ВВС Арбат, де допитували "співробітники ФСБ і центру Е". Наразі фотографа відпустили. За його словами, у відділенні поліції залишається дівчина, яку затримали разом зі Стяжкіним.

Раніше повідомлялося, що правоохоронні органи зірвали проведення фотовиставки "Будь собою" у двох приватних галереях у Москві, погрожуючи організаторам проблемами із законом. Неповнолітнього, одного з героїв фотопроекту, побили невідомі, він знаходиться в лікарні, писав 12 червня "Коммерсантъ".

Спочатку виставку, повідомляло видання, хотіли провести ще 1 червня в "День захисту дітей", організаторам вдалося знайти майданчик. Однак за день до відкриття власники приміщення відмовилися від проведення, вони сказали, що на них натиснула влада. Організатори знайшли нове місце - галерею Red Square, яка знаходиться на електрозаводі, однак і там згодом отримали відмову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram