ГоловнаСвіт

Клінтон пообіцяла захистити американців від російської загрози

Основний кандидат у президенти США запропонувала внести зміни до податкового кодексу

Претендент на посаду президента США, колишній держсекретар Хілларі Клінтон у суботу, 13 червня, пообіцяла захистити американців від "традиційних загроз", які йдуть, на її думку, від Росії, КНДР та Ірану.

Про це вона заявила в першій великій програмній промові в Нью-Йорку, яку транслював телеканал C-SPAN і яка офіційно дала старт її передвиборної кампанії.

За словами потенційного кандидата Демократичної партії на виборах 2016 року, жодна інша країна, крім США, "не укомплектована краще, щоб зустріти традиційні загрози від країн на кшталт Росії, Північної Кореї та Ірану, і для того, щоб впоратися зі зростанням нових сил на зразок Китаю" . На посаді голови держави Клінтон пообіцяла зробити все необхідне для безпеки Америки.

Значну частину промови Клінтон присвятила економічним питанням. Вона, зокрема, запропонувала внести зміни до податкового кодексу з тим, щоб ліквідувати в ньому лазівки для великих корпорацій, і допомогти тим, хто протягом багатьох років виплачує борги за студентськими кредитами. "Процвітання - не тільки для президентів компаній і менеджерів хеджевих фондів. Демократія - не тільки для мільярдерів і корпорацій", - заявила Клінтон.

Найближчі президентські вибори в США відбудуться 8 листопада 2016 року. До теперішнього часу про бажання поборотися за найвищу державну посаду оголосили десять представників Республіканської партії. Серед них - колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, нейрохірург Бен Карсон, а також колишній сенатор від Пенсільванії Рік Санторум. Взяти участь у перегонах збирається і Джеб Буш, колишній губернатор Флориди, брат сорок третього президента США Джорджа Буша-молодшого і син 41-го голови американської адміністрації Джорджа Буша-старшого.

Від Демократичної партії про намір брати участь у перегонах повідомили четверо політиків, у тому числі Клінтон, колишній губернатор Меріленду Мартін О'Меллі і сенатор Берні Сандерс. На початку червня свою участь у боротьбі за посаду анонсував колишній губернатор Род-Айленда Лінкольн Чейф.

Найближчий рік учасники передвиборного марафону проведуть в агітаційних поїздках і заходах, спрямованих на отримання підтримки виборців. Кандидатів демократів і республіканців, яким належить битися за крісло в Білому домі, буде визначено за підсумками загальнонаціональних партійних з'їздів. Конвент демократів відбудеться 25-28 липня 2016 року в Філадельфії (штат Пенсільванія), з'їзд членів Республіканської партії - 18-21 липня в Клівленді (штат Огайо).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram