ГоловнаСвіт

США зауважили російський літак над кораблями НАТО в Балтійському морі

У Міноборони США дії російського літака назвали "небезпечними і непрофесійними"

США зауважили російський літак над кораблями НАТО в Балтійському морі
Архив
Фото: Yle

Російський військовий літак пролетів над кораблями НАТО в Балтійському морі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представника міністерства оборони США. За його словами, висота польоту становила 500 футів (152 метри).

Інцидент стався в четвер, 11 червня. До групи входили кораблі Німеччини, Франції, Великобританії, а також есмінець ВМС США Jason Dunham. За інформацією телеканалу, американські військовослужбовці зняли політ на відео і передали запис у Пентагон.

"Це звичайне явище, однак ми вважаємо, що це небезпечно і непрофесійно", - заявив представник військового відомства. Він додав, що жодної загрози безпеці від російського літака не було, але "борт перебував нижче, ніж раніше". Тип літака не уточнюється.

Раніше CNN повідомило, що 30 травня російський винищувач в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем пройшов на високій швидкості за три метри від літака-розвідника ВПС США. Потім російський борт змінив курс і деякий час слідував за ним. Інші подробиці події не наводилися.

Наприкінці травня російський військовий літак підлетів до есмінця "Росс", який перебуває у Чорному морі. В "силових структурах" анексованого Росією Криму заявили, що після цього американський корабель розвернувся і пішов. У Шостому флоті США інформацію про те, що дії Су-24 змусили есмінець змінити курс, спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram