ГоловнаСвіт

Король Іспанії позбавив свою сестру титулу герцогині

Інфанта Крістіна і її чоловік підозрюються у фінансових махінаціях

Король Іспанії позбавив свою сестру титулу герцогині
Инфанта Кристина
Фото: http://ru-royalty.livejournal.com/

Король Іспанії Феліпе VI позбавив свою сестру, інфанту Крістіну, яка посідає 6-те місце у порядку спадкування трону Іспанії, титулу герцогині Пальма-де-Майоркської.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Інфанта Крістіна і її чоловік підозрюються у фінансових махінаціях.

22 грудня 2014 року стало відомо, що інфанту Крістіну викликали в суд у справі, пов'язаній з діяльністю некомерційної організації, очолюваної її чоловіком Іньякі Урдангаріном, герцогом Пальма-де-Майоркським.

Олімпійський чемпіон з гандболу Урдангарін також перебуває під слідством і підозрюється у підробці документів, розтраті державного майна, зловживанні службовими повноваженнями і шахрайстві. Слідство підозрює Урдангаріна в причетності до відмивання €6 млн у рамках діяльності некомерційної організації "Інституто Ноосі", яку він раніше очолював. Передбачається, що Урдангарін використовував свої зв'язки з впливовими людьми, щоб отримувати вигідні контракти на організацію великих заходів. При цьому він завищував вартість проектів, а одержані гроші виводив на банківські рахунки в офшорах. Донья Крістіна на той момент входила до ради директорів організації. Подружжя спільно володіло компанією "Айсон", через яку, за припущеннями слідчих, також відмивалися кошти.

Громадське обвинувачення вважає інфанту співучасником фінансових махінацій чоловіка, і вимагає засудити до 8 років в'язниці.

Нагадаємо, Феліпе VI в одному з перших своїх звернень, зроблених після того, як рік тому він став королем Іспанії, засудив корупцію і заявив, що всі мають бути рівними перед законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram