ГоловнаСвіт

Суд виправдав колишнього голову МВФ Домініка Стросс-Кана

Стросс-Кан зізнався, що брав участь у секс-вечірках для того, щоб відновити сили після "порятунку світу" від фінансових криз.

Суд виправдав колишнього голову МВФ Домініка Стросс-Кана
Доминик Стросс-Кан
Фото: EPA/UPG

Французький суд виправдав колишнього голову Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана у справі про сутенерство.

Про це повідомляє ВВС.

За версією слідства, Стросс-Кан був причетний до створення злочинної мережі, що постачала повій із готелю Carlton в Ліллі на різні заходи, зокрема на секс-вечірки. На них розважалися різні високопосадовці.

Адвокати колишнього голови МВФ стверджували, що їхній підзахисний нічого такого не робив і не уявляв, що жінки, котрі приходять на заходи, - повії. При цьому сам Стросс-Кан, виступаючи 11 червня в суді, заявив, що брав участь у секс-вечірках для того, щоб відновити сили після "порятунку світу" від фінансових криз.

Стросс-Кан був директором-розпорядником МВФ із вересня 2007 року по травень 2011-го. Він мусив подати у відставку після того, як покоївка нью-йоркського готелю Sofitel заявила, що голова фонду намагався зґвалтувати її. Згодом поліція поставила під сумнів свідчення дівчини - і справа розвалилася. Попри це, покоївка і Стросс-Кан пред'явили одне одному цивільні позови. Мирову угоду між ними було укладено лише в грудні 2012 року.

У справі про сутенерство Стросс-Кана затримали в лютому 2012 року. Крім колишнього голови МВФ, у справі проходять 13 осіб.

2 лютого порівняльний суд Лілля почав розглядати справу, слухання завершилися 20 лютого. Сам Стросс-Кан відкидав пред'явлені йому звинувачення в сутенерстві. Прокуратура наполягала на виправдувальному вироку для колишнього глави МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram