ГоловнаСвіт

Інтерпол припинив співпрацю з ФІФА

ФІФА та Інтерпол співпрацювали з 2011 року

Інтерпол припинив співпрацю з ФІФА

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) призупинила дію угоди про співпрацю з Міжнародною федерацією футболу (ФІФА) через розслідування щодо останньої.

Про це повідомляється на офіційному сайті Інтерполу.

"В угоді з ФІФА є пункт, за яким сторона угоди визнає, що її діяльність повністю відповідає цілям і завданням Інтерполу. У світлі розслідування щодо ФІФА, Інтерпол призупиняє дію угоди", - йдеться у заяві організації.

Після того, як 27 травня у Цюриху за підозрою у корупції заарештували кількох чиновників ФІФА, поліція Швейцарії заявила про початок розслідування, яке безпосередньо стосується виборів Росії і Катару як країн-господарок чемпіонатів світу 2018-го і 2022 років відповідно.

Згодом стало відомо про аналогічне розслідування, яке почало Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США.

2 червня, через чотири дні після переобрання на п'ятий термін, на екстреній прес-конференції у Цюриху президент ФІФА Йозеф Блаттер оголосив про відхід з поста президента Міжнародної федерації футболу.

У травні 2011 року ФІФА та Інтерпол уклали угоду про моніторинг договірних матчів. Програма була розрахована на 10 років. Організація отримала від ФІФА $20 млн за угодою про створення та розвиток програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram