ГоловнаСвіт

Ердоган закликав партії, що пройшли у парламент, "відкинути своє его" і сформувати коаліцію

На думку аналітиків, жодна з партій не зацікавлена у проведенні позачергових виборів

Ердоган закликав партії, що пройшли у парламент, "відкинути своє его" і сформувати коаліцію
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав партії, що пройшли в парламент, "відкинути своє його" і якомога швидше сформувати владну коаліцію.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Ердогана, жодні політичні розбіжності не повинні загрожувати добробуту турецького народу. Він також сказав, що робитиме все можливе для виходу з ситуації, що склалася, в рамках повноважень, наданих йому конституцією.

На думку аналітиків, жодна з партій не зацікавлена у проведенні позачергових виборів, зазначає euronews. Але саме це загрожує Туреччини, якщо у 45-денний термін не сформують владну коаліція.

У середу в Туреччині почався період переговорів з формування уряду. Діючий прем'єр-міністр Ахмед Давотоглу заявив, що Партія справедливості і розвитку готова вести діалог з усіма політичними силами, зазначивши, що коаліційних урядів у сучасній Туреччині не було.

Владна помірно консервативна Партія справедливості і розвитку у неділю отримала 40,8% голосів виборців і 258 місць у парламенті, втративши більшість. Лівоцентристська Народно-республіканська партія отримала 25% голосів і 132 місця, націоналістична Партія національного руху - 16,4% і 80 місць, прокурдська Народно-демократична партія - 13,1% і 80 місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram