ГоловнаСвіт

Джеб Буш назвав Путіна "хуліганом" і закликав США та ЄС рішуче реагувати на російську агресію

Джеб Буш виступив у рамках свого п'ятиденного туру Європою

Джеб Буш назвав Путіна "хуліганом" і закликав США та ЄС рішуче реагувати на російську агресію
Джеб Буш
Фото: EPA/UPG

Колишній губернатор американського штату Флорида, брат екс-президента США Джорджа Буша-молодшого, Джеб Буш, який має намір брати участь у виборах президента США у 2016 році від Республіканської партії, в середу заявив, що президент РФ Володимир Путін - "хуліган", а США і їхні союзники у Європі мусять рішуче реагувати на російську агресію.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"У кінцевому рахунку, я думаю, що боротися з Путіним з позиції сили - він же хуліган, а вам доводиться "вмикати" погану поведінку, коли ви маєте справу з такими хлопцями, - сказав Буш. - Просто хочу роз'яснити, що я не кажу про те, щоб обіймати агресивну позицію, але про те, щоб сказати, що "ось наслідки ваших дій", що дозволить уникнути поганого результату, який ми не хочемо бачити ".

Він також підкреслив, що Росія може зіткнутися з новими санкціями, що подає надію Польщі і прибалтійським державам. Адже вони розраховують, що США виконають свої зобов'язання перед НАТО і допоможуть зупинити агресію Путіна.

"Є речі, які ми могли зробити, щоб послати чіткий сигнал, що ми на боці Польщі та Балтії, і країн, які по-справжньому відчувають загрозу з боку маленьких "зелених чоловічків" і цієї нової кібервійни, та інших тактик, які зараз використовує Росія", - сказав Буш. Він також зазначив необхідність проведення навчань у Польщі і країнах Балтії. За його словами, Москва розмістила тисячі своїх військових біля кордонів союзників-США, а відповідь з Вашингтона була "набагато менше значущою".

"Якщо він (Путін - ред.) вважатиме нас рішучими, я думаю, що це найкраща можливість обмежити будь-яку подальшу агресію", - зазначив Буш.

Наразі Джеб Буш перебуває у п'ятиденному турі Європою перед тим, як оголосити про висунення своєї кандидатури на пост президента США наступного тижня. П'ятиденна подорож дає Бушу шанс створити собі імідж напередодні оголошення про його балотування. Його візити відбуваються тоді, як нинішній президент США та інші світові лідери ведуть боротьбу з запобігання розширення впливу Росії у Східній Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram