ГоловнаСвіт

Російський суд дав синові Джемілєва п'ять років в'язниці

Адвокат сподівається, що Хайсера Джемілєва екстрадують в Україну

Російський суд дав синові Джемілєва п'ять років в'язниці
Фото: an-crimea.ru

Краснодарський крайовий суд у Росії в середу засудив Хайсера Джемілєва, сина депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва, до п'ятьох років позбавлення волі у колонії загального режиму за вбивство. Про це у твіттері повідомив адвокат Хайсера Микола Полозов.

"Отже, вироком Краснодарського крайового суду Хайсера Джемілєва засуджено до 5 років позбавлення волі у колонії загального режиму", - сказано в ньому. "Хайсер визнав свою провину у розкраданні і зберіганні зброї, а також у необережному заподіянні смерті", - написав Полозов.

Термін перебування під вартою Джемілєва до рішення суду входить до терміну позбавлення волі. Крім того, через півроку можливе умовно-дострокове звільнення.

"Поки рано говорити про закінчення справи Джемілєва. Попереду апеляція у Верховному суді (Росії) і його екстрадиція в Україну", - додав Полозов.

Нагадаємо, 27 травня 2013 року Хайсер Джемілєв у Бахчисараї з необережності вбив друга сім'ї Джемілєвих Февзі Едемова. МВС відкрило кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу Хайсерові у вигляді утримання під вартою і призначив йому кілька експертиз, в тому числі психолого-психіатричну і наркологічну. Хайсера Джемілєва етапували до Києва для проведення судово-медичної експертизи, яка визнала його психічно здоровим.

Після анексії Криму Джемілєва, який перебував у місцевому СІЗО, перевезли у Краснодарський край.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram