ГоловнаСвіт

Путін: Мінські угоди виконуються вибірково

Президент РФ упевнений, що Росія, незважаючи на санкції, завжди знайде партнерів для співпраці

Путін: Мінські угоди виконуються вибірково
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Мінські угоди, які містять всі елементи для врегулювання ситуації на сході України, на жаль, виконуються вибірково.

Про це заявив в середу президент РФ Володимир Путін, інформує РИА Новости.

"Підкреслю, що в узгодженому в білоруській столиці документі ув'язані всі ключові аспекти врегулювання: політичні, військові, соціально-економічні, гуманітарні. І виконуються вони, на жаль, не повністю, а вибірково", - сказав Путін за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.

При цьому він додав, що на зустрічі обидві сторони погодилися, що альтернативи Мінським угодам не існує.

"Звичайно, (на переговорах) приділили увагу кризі на Україні. Характерно, що обидві сторони виходять з того, що альтернативи мирному врегулюванню немає, і Росія так само, як і Італія, хочу це підкреслити, виступає за повну імплементацію Мінських домовленостей", - сказав Путін.

Зазначимо, що Україна і Захід неодноразово закликали Росію виконувати Мінські угоди в повному обсязі, проте вона далі заперечує свою причетність до донбаського конфлікту.

Крім того, як інформує РИА Новости, Путін висловив упевненість, що, незважаючи на санкції, Росія завжди знайде партнерів для співпраці.

"Очевидно абсолютно, що багато італійських компаній, які боролися за ці контракти, виграли тендери, зацікавлені у їхній реалізації, але вони зупинилися, не можуть бути реалізовані через санкції щодо наших деяких фінансових установ. Значить, треба шукати вихід", - сказав російський лідер. Він також підкреслив, що треба або скасовувати санкції, або шукати інші механізми, якщо є необхідність підтримати італійські компанії.

"Ми партнерів знайдемо, природно, але мені здається, що не слід відмовлятися від напрацьованих інструментів і взаємовигідних контрактів", - уклав Путін.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти кількох секторів економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram