ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії пропонують заборонити їзду без прав на велосипедах

Заборону на їзду на велосипедах збираються ввести здебільшого у містах-мільйонниках

У Росії пропонують заборонити їзду без прав на велосипедах
Виталий Милонов
Фото: parallely.ru

Депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталій Мілонов запропонував ввести посвідчення на право керування велосипедами та зобов'язати їхніх власників здавати іспити на знання правил дорожнього руху.

Про це повідомляє ТАСС.

"Популярність велосипедів у Росії зростає з кожним роком. Але багато велосипедистів, які їздять дорогами загального користування, елементарно не знають правил, тим самим створюють небезпеку для себе та інших учасників руху", - заявив Мілонов.

Заборона на їзду на велосипедах без прав, за словами Мілонова, має поширюватися лише на Москву, Петербург і, можливо, столиці федеральних округів та інші міста-мільйонники. В інших населених пунктах проблема велосипедистів так гостро не стоїть, зазначив Мілонов.

Депутат, за його словами, вже звернувся до голови МВС Володимира Колокольцева з проханням розробити порядок складання іспиту для велосипедистів, який потім внести для затвердження в уряд.

Віталій Мілонов відомий провокаційними заявами та ініціативами. Зокрема, він є автором закону про заборону гей-пропаганди. Також парламентар пропонував створити поліцію і хотів зобов'язати вчителів та лікарів проходити тести на педофілію. У червні 2015 року він висунув ідею введення заборони на прогулянки з голим торсом у Північній столиці.

У 2013 році у російських водійських посвідченнях з'явилася окрема категорія М для управління мопедами, скутерами і квадроциклами.

Нагадаємо, у листопаді 2014 повідомлялося, що Мілонова запідозрили в екстремізмі і психічному нездоров'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram