ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Новгородська область Росії допустила дефолт

Влада області домовилася з кредитором - банком ВТБ.

Новгородська область Росії допустила дефолт
Фото: tsn.ua

У лютому цього року Новгородська область Росії не змогла вчасно провести платіж за кредитом ВТБ, повідомив РБК представник обласного департаменту фінансів.

Термін погашення кредиту встановили на 25 лютого 2015 року. Щоб погасити кредит, уряд області оголосив аукціон на залучення кредиту під ставку 23,63%, але він не відбувся. У підсумку області все ж удалося домовитися про рефінансування боргу із самим ВТБ. «Уряд Новгородської області провів перемовини з ВАТ «Банк ВТБ», у результаті яких було домовлено про зниження процентних ставок. Після цього зобов'язання погасили протягом місяця», - йдеться в повідомленні обласного департаменту фінансів. Обсяг кредиту становив «близько 2 млрд руб.», повідомило РБК джерело в департаменті.

Раніше агентство S&P повідомило, що в першому кварталі 2015 року щонайменше один суб'єкт РФ, що не має рейтингів агентства, допустив прострочення банківської кредитної виплати внаслідок обмеженого доступу до коштів рефінансування. У термінології S&P це означає дефолт регіону: агентство вважає дефолтом ситуацію, коли «позичальник не виконав боргових зобов'язань вчасно й у повному обсязі», а не тільки не виконав зобов'язань за облігаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram