ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

​Російським школярам допоможуть "розібратися" в політичних новинах

Російське військово-історичне товариство створить до 2016 року у Криму "патріотичний" дитячий табір

​Російським школярам допоможуть "розібратися" в політичних новинах
архив

У Росії вчителі історії мусять "роз'яснювати" школярам політичні новини.

Про це заявив ректор МДІМВ, академік Роcсійской академії наук (РАН) Анатолій Торкунов в інтерв'ю "Российской газете", інформує "Интерфакс".

За його словами, учні "отримують величезний обсяг інформації, і найчастіше безсистемно". "Допомогти хлопцям розібратися в тому, що відбувається у світі, і тим більше зробити це в історичному контексті, було б дуже корисно", - вважає Торкунов. Він запропонував проводити своєрідні міні-лекції, при цьому формат і організаційні питання проведення таких уроків має визначати школа.

1 червня стало відомо, що Російське військово-історичне товариство (РВІО) створить до 2016 року в Криму "патріотичний" дитячий табір. Відпочиватимуть там школярі 12-18 років. Щоб потрапити у табір, їм доведеться продемонструвати успіхи у вивченні історії або в цілому хорошу успішність. Для проекту відновлять покинутий табір.

27 травня ректор Московського державного університету (МДУ) Віктор Садовничий запропонував долучити передачу "Розумниці і розумники", яка є телеверсією конкурсу вступу до МДІМВ, до федерального переліку олімпіад школярів. За його словами, переможцям передачі треба надавати пільги при вступі. Ініціативу підтримала віце-прем'єр Ольга Голодець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram