ГоловнаСвіт

Колишнього заступника голови ФІФА підозрюють у крадіжці пожертвувань

Гроші призначалися жертвам землетрусу на Гаїті 2010 року

Колишнього заступника голови ФІФА підозрюють у крадіжці пожертвувань
Джек Уорнер
Фото: interfax.ru

Колишній віце-президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джек Ворнер перебуває під слідством у справі про зникнення грошей, які призначалися жертвам землетрусу на Гаїті 2010 року.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Ворнер відвідав Гаїті через кілька місяців після катастрофи. Він зумів знайти 750 тисяч доларів у ФІФА і Південно-Корейській футбольній асоціації. Кошти призначалися для відновлення інфраструктури Гаїті. Однак американські слідчі вважають, що гроші пішли на особисті рахунки Ворнера. Через чотири роки ці гроші так і не надійшли на Гаїті.

Сам Джек Ворнер відкидає звинувачення на свою адресу.

Нагадаємо, 27 травня в Цюриху заарештували кількох можновладних чиновників ФІФА, зокрема віце-президентів виконкому Джеффрі Вебба й Еугеніо Фігередо, а також Едуардо Лі, Хуліо Року, Костаса Таккаса, Рафаеля Есківеля й Хосе Марію Маріна. Ще кільком чиновникам висунули звинувачення, серед них і Джеку Ворнереру та Ніколя Леосу. Президент ФІФА Йозеф Блаттер на прес-конференції в Цюриху 2 червня оголосив про свою відставку.

Позачерговий конгрес ФІФА, на якому переоберуть президента організації, відбудеться з грудня 2015-го по березень 2016-го. До цього часу Блаттер продовжить виконувати обов'язки голови організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram